11 Şubat 2014 Salı

ANKARA DEVLET TİYATROSU- ÇEHOV HAFTASI : VANYA DAYI

Bu sezon tam bir hüsran oldu bizim için. Ne zaman programı açsak oyunlara bakıp vazgeçtik hep. Halbuki önceki sezonlarda hangisine önce gitsek diye sıraya zor koyardık oyunları...

Bu sezon da umutsuzca tiyatro programına baktığımızda Vanya Dayı oyununu gördük. Geçtiğimiz sezon Durukan Ordu'nun yer alacağını haber almıştık fakat bu oyun yerine Cyrano De Bergerac sahnelenmişti.

Bu sezonda Durukan Ordu'yu Vanya Dayı'da izlemek kısmetmiş.

Öncelikle şu itirafta bulunmalıyım ki Rus Edebiyatı gerçekten bana göre değil. Belki uyarlamadan, belki yazımdan kaynaklı...  Ama bana göre değil. Yine de sahne, dekor, müzikler, oyuncu performansları oyundan zevk almanızı sağlıyor.

Oyunun ilk 10 dakikası adapte sorunu yaşanabiliyor. Belki oyunu arka sıralarda izlediğimiz için olmuştur, belki de sorumsuz insanların çalan, titreyen telefonlarındandır !!! Çoğu replikleri kısık sesle oynandığı ve saydığım diğer sebeplerden dolayı duyamadığım oldu.

Çarlık Rusya dönemi yaşanan bunalımlar, ekonomik çöküntü, ilgili - ilgisiz, boşvermiş - kendini adamış insanların hikayesi... Tüm bunların içinde birbiriyle yüzleşen bir aile hikayesi...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder