11 Mart 2013 Pazartesi

KİTAPLARDAN KORKAN ÇOCUK


Hepimiz hayatımızın bazı dönemlerinde – özellikle çocuklukta – kitaplardan uzak kalmayı tercih etmişizdir. Ne zaman ki kendimize uygun kitaplar bulmayı öğrenip, okumanın, kitapların tadına varmaya başlarız, işte o zaman kitaplar bizim için vazgeçilmez olur. Bizim kitabımızda da bazı nedenlerden dolayı kitaplardan uzak kalmayı tercih eden bir arkadaşımız var, ismi Leopoldo.

Leopoldo’nun aklı kitaplarda pek değil, hatta oyunda, televizyonda da değil. Ama ne zaman kitabın başına otursa harfler karışıyor, gözü kararıyor. Tam da kendisini bir maceraya sürüklemeye karar verdiğinde, parkta karşılaştığı yaşlı bir amca ondaki ters giden bir şeyi farkediyor.  Bazen bizlerdeki sıkıntıyı, hatayı, rahatsızlığı en yakınımızdakiler göremez. Bunun için dışardan bir gözün bakması gerekebilir. Kitaplardan Korkan Çocuk, karşılık beklemeden yardım etmeyi de naif bir şekilde anlatıyor.

Kitabın sonu benim tahmin edemediğim bir sonla bitti. Bakalım siz bilebilecek misiniz Leopoldo’nun kitap korkusunun sebebini J

KÜNYE
·        Kitabın Adı: Kitaplardan Korkan Çocuk
·        Kitabın Yazarı: Susanna TAMARO
·        Çeviren: Eren CENDEY
·        Basım: Can Yayınları, 2001, 56 sayfa.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder