27 Şubat 2013 Çarşamba

YAVRU GURMEYE MASALLAR


Çocuk – gençlik kitaplarıyla iç içe olunca, onları okumamanız imkansız oluyor neredeyse. Çocuk kitaplarında her şeyden önce kapak ilginizi çekiyor. Çocukları okumaya yöneltmek için kitapların kapakları renk cümbüşü haline geliyor. Çocuklar için kitap seçmek, kapak resmi, yazı puntosunun büyüklüğü ve içinin bol resimli olması olsa da, bizler için genelde kitabın bize kattıklarıdır değerli olan.

Bende kitap okurken belli yazarların, stillerin pek dışına çıkamayanlardanım. Bu konuda kendime kızsam da belli bir çizgideki kitapları okuyorum hep. Böyle durumlarda çocuk kitapları alternatif olabiliyor. Son okuduğum kitap “Yavru Gurmeye Masallar” da bittikten sonra hafızamda güzel etkiler bıraktı.

Bir yemek kitabı düşünün, yemekler, besinler masallarla önünüze seriliyor. O sevmediğiniz brokoli, pırasa birden savaş kahramanı, kraliçe olabiliyor. 12 yaşında bir kızın ağzından, bazı yemeklerden hoşlanmayan kardeşine anlattığı sebze ve yemek masallarından oluşuyor kitap.  

Kitabın en güzel özelliklerinden biri ise içinde bulunan yapımı kolay yemek tarifleri… Çocuklarla birlikte yapılabilecek lezzetli yemeklerin yapılışları da eğlenceli şekilde anlatılmış.
Jülyet kek ve tepsi pizzayı denemek istiyorum doğrusu ;)
Yemek seçen bir çocuğunuz varsa, ya da okurken eğlenmek istiyorsanız Yavru Gurmeye Masallar size göre…

Kitapla ilgili olumsuz sayılabilecek tek eleştirim ise, iç sayfa resimleri. Daha sevimli olabilir miydi ? Sanırım evet J
  • Kitabın Adı: Yavru Gurmeye Masallar
  • Yazar: Elvan UYSAL BOTTONİ
  • Baskı: İstanbul, Eylül 2012
  • Yayınlayan: Yapı Kredi Yayınları

2 yorum:

  1. mükemmel acıklama...alasim geldi..
    devamlı ve sürekli basarılar..:D

    YanıtlaSil
  2. Ne kadar geç bir teşekkür yazısı oldu bu.. Utanıyorum şu anda... Teşekkür ediyorum Mahmutcum...

    YanıtlaSil